SecondLife - využití pro podnikové aktivity - Civín, Jakub; Jandoš, Jaroslav; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tématem této bakalářské práce je virtuální svět Second Life a jeho využití pro podnikové aktivity. V první části práce čtenáře obecně seznámím s tímto virtuálním světem. Popíši, jak tento virtuální svět funguje, jeho technickou stránku a historii. Také se zaměřím na uživatele, kteří se v tomto virtuálním světě působí. Uživatele rozdělím do tří kategorií. Každou kategorii blíže charakterizuji a uvedu u ní odpovídající příklady. V následující části práce se zaměřím na podnikové aktivity firem reálného světa, ve virtuálním světě Second Life. Provedu základní rozřazení těchto aktivit z hlediska jejich nákladů a přínosů. Podívám se blíže na oblasti virtuálního světa, kde bychom našli česky působící komunity. Uvedu odpovídající příklady. Dále se pak podívám na konkrétní firmy působící ve virtuálním světě Second Life v českém prostředí. Na jejich podnikové aktivity a jako takové je rozeberu z hlediska nákladů a přínosů pro danou firmu. V závěru odhadnu, ze získaných poznatků, budoucí vývoj virtuálního světa Second Life. Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s virtuálním světem Second Life. Blíže ho analyzovat z hlediska možných podnikových aktivit pro jednotlivé uživatele, v této práci se zaměřením především pro firmy a společnosti. Na příkladech z českého prostředí virtuálního světa pak tyto podnikové aktivity rozebrat a určit, zda se s ohledem na budoucí vývoj virtuálního světa Second Life tyto aktivity vyplatí podnikat či nikoliv. Pro zpracování této práce jsem využil veškerou mě dostupnou literaturu a zdroje, jakožto i vlastní výzkum, který jsem v rámci této práce podnikl svým aktivním působením ve virtuálním světě Second Life.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; Second Life; bakalářské práce; Second Life; bachelor's theses