Obraz sovětského člověka a Sovětského svazu v československé propagandě 1951 - 1952 - Štáhlová, Eva; Rataj, Jan, 1951-; Houda, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se věnuje československé komunistické propagandě. V první části je popsán vývoj československo-sovětských vztahů od doby vzniku samostatného Československa roku až do roku 1949.Druhá kapitola se snaží charakterizovat Československo v době totalitního stalinismu počátku padesátých let dvacátého staletí. Konečně třetí část je zaměřena na socialistický realismus, přičemž hlavní část práce spočívá v analýze dobové literatury a tisku a popisu mechanismů komunistické propagandy stran obrazu sovětského člověka a Sovětského svazu.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; propaganda; Československo; stalinismus; Sovětský svaz; bakalářské práce; propaganda; Czechoslovakia; Stalinism; Soviet Union; bachelor's theses