Finanční analýza vybrané společnosti - Klestilová, Pavla (2010)
Diplomová práce se v první části zabývá teoretickými aspekty finanční analýzy, zejména horizontální a vertikální analýzou absolutních ukazatelů, poměrovými ukazateli, možnostmi výpočtu nových hodnotových kritérií, bonitními a bankrotními modely. Aplikační část se věnuje po krátké strategické analýze rozboru finančního zdraví společnosti Crocodille ČR, spol. s r.o., přičemž využívá výše uvedených postupů. Klade důraz na zhodnocení příčin jednotlivých změn, možnosti výpočtu WACC a ukazatele EVA či v neposlední řadě srovnání hodnot s průměry příslušného odvětví. Nedílnou součástí jsou závěrečná doporučení, která se zabývají mj. citlivostní analýzou zadluženosti podniku.