Realizace energetické politiky EU v návaznosti na vztahy s Ruskou federací - Halasová, Eliška; Bič, Josef; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá energetickou politikou EU a její realizací. V první kapitole je naznačen vývoj této politiky od samého počátku až po současnost. Druhá část práce se zaměřuje na energetickou závislost EU a zajišťování jednotlivých energetických zdrojů.Třetí kapitola pak shrnuje vztahy EU a Ruské federace v oblasti energetiky. Popisuje právní rámec vztahů mezi těmito zeměmi, jejich vzájemnou závislost, problémy ve vzájemných energetických vztazích a v závěru poukazuje na možnosti řešení energetické závislosti EU na Ruské federaci.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses