Vztahy mezi Ukrajinou a EU na pozadí vlivu Ruska - Oshchebska, Sofiya; Bič, Josef; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou spolupráce Ukrajiny a Evropské Unií. Hodnotí,jaké přínosy ta spolupráce nese pro obě strany a jaké jsou perspektivy její dalšího vývoje. Také jsou zkoumané mechanizmy, které používá EU pro budování vztahů se svými partnery. Na základě analýzy vývoje vztahů Ukrajina - EU, poskytuje práce pro čtenáře přehled, do jaké míry tyto mechanismy byly efektivní na příkladě Ukrajiny. Zároveň jsou zkoumané vnitřní a vnější faktory, které brání integrace Ukrajiny do EU. Zvláštní pozornost je věnovala vlivu Ruské Federace.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Ukrajina; bakalářské práce; Ukraine; bachelor's theses