Význam lázeňství na Slovensku - Hrubcová, Petra (2010)
Diplomová práce charakterizuje význam lázeňství na Slovensku. Obsahem je význam lázeňství a jeho postavení v cestovním ruchu, historie československého lázeňství od r. 1918 do r. 1993, současná situace a trendy v lázeňství na Slovensku a komparace lázeňství v České republice a na Slovensku. Práce vychází z hypotézy podobného vývoje lázeňství České republiky a Slovenska v důsledku podobného historického a politického vývoje a zároveň předpokládá rozdílné přírodní léčivé zdroje v obou zemích.