Význam lázeňství na Slovensku - Hrubcová, Petra; Mlejnková, Lena; Kondrashov, Alexey; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce charakterizuje význam lázeňství na Slovensku. Obsahem je význam lázeňství a jeho postavení v cestovním ruchu, historie československého lázeňství od r. 1918 do r. 1993, současná situace a trendy v lázeňství na Slovensku a komparace lázeňství v České republice a na Slovensku. Práce vychází z hypotézy podobného vývoje lázeňství České republiky a Slovenska v důsledku podobného historického a politického vývoje a zároveň předpokládá rozdílné přírodní léčivé zdroje v obou zemích.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; lázeňství; wellness; Slovensko; lázně; cestovní ruch; diplomové práce; balneology; wellness; Slovakia; spa; tourism; master's theses