Porovnání elektronických sociálních sítí a sociálních skupin - Daňková, Veronika (2010)
V této práci jsem se zaměřila na zkoumání sociálních skupin a internetových sociálních sítí. Zabývám se jejich vlastními charakteristikami, členěním a specifiky. Zaměřuji se na rozdíly mezi oběma útvary a následně se je snažím vzájemně porovnat. Při srovnávání věnuji pozornost zejména možnostem využití sociálních skupin a sociálních sítí a jejich vlivu. Při vypracovávání práce jsem čerpala zejména z odborné literatury věnované sociologii, provedeným průzkumům věnovaným sociálním sítím a vlastním zkušenostem se sociálními sítěmi.