Analýza pilotního projektu nasazení MES v potravinářské společnosti - Soukup, Milan; Kunstová, Renata, 1962-; Žid, Norbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na oblast výrobního procesu v potravinářské společnosti z pohledu IS. Hlavním předmětem práce je analýza pilotního projektu uvedení nové výrobní linky do provozu v součinnosti s implementací MES (=manufacturing execution system). Součástí práce je analýza projektu, jak z pohledu účinnosti nově zavedeného MES, tak z pohledu odhadu očekávaných pozitivních přínosů pro společnost v oblasti snížení nákladů, zlepšení stabilizace kvality výrobků a zefektivnění výroby. Hlavním cílem práce je doložit pozitivní dopad zavedení MES do společnosti a na základě zjištěných informací pomoci přesvědčit vedení společnosti o vhodnosti jeho zavedení do dalších závodů a dosáhnout tak komplexního řešení v rámci podnikové infrastruktury. Aby bylo možné dospět k relevantnímu hodnocení, práce se zaměřuje na analýzu korporátní modulární konstrukce IS v oblasti operativního řízení výrobního procesu a jeho procesní návaznost a význam při spolupráci s podnikovým řídícím systémem ve společnosti.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses