Obchodní a investiční potenciál mezi Ruskem a Německem - Maierová, Věra (2010)
Práce je zaměřena na obchodní a investiční vztahy mezi Německem a Ruskem, zejména z pohledu možného rozvoje Ruska. Jsou v ní shrnuty hlavní makroekonomické údaje o Rusku a Německu, popsána struktura zahraničního obchodu, hlavní obchodní partneři Ruska a Německa a vzájmný obchodní vztah těchto zemí. Toto celé je demonstrováno na vlivu největších firem jmenovaných zemí na jejich vzájemném obchodu. Poslední část je věnována německým přímým zahraničním investicím na území Ruska a pohledu na jejich další možné rozšíření.