Srovnání licenčních modelů Microsoftu - Doubrava, Jan (2010)
Cílem práce je porovnat způsoby pořízení IT infrastruktury středně velké společnosti. Porovnání by mělo ukázat, která z variant je finančně méně náročná a jaké výhody a nevýhody pro podnik mohou přinést dva způsoby pořízení řešení -- nákup a pronájem formou SPLA. Do porovnání bude také zahrnuta hardwarová část infrastruktury IT. Obě varianty budou porovnávány na příkladu společnosti, jejíž softwarová část infrastruktury je realizována produkty firmy Microsoft. Porovnání bude provedeno na základě dat poskytnutých k tomuto účelu IT společnostmi, zabývajícími se outsourcingem a pronájmem licencí a hardwaru. Práce bude rozdělena do několika částí, ve kterých budou definovány pojmy, popsány parametry porovnání, popsány konkrétní porovnávané varianty a porovnání samotné spolu s hodnocením variant.