Srovnání licenčních modelů Microsoftu - Doubrava, Jan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Žamberský, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce je porovnat způsoby pořízení IT infrastruktury středně velké společnosti. Porovnání by mělo ukázat, která z variant je finančně méně náročná a jaké výhody a nevýhody pro podnik mohou přinést dva způsoby pořízení řešení -- nákup a pronájem formou SPLA. Do porovnání bude také zahrnuta hardwarová část infrastruktury IT. Obě varianty budou porovnávány na příkladu společnosti, jejíž softwarová část infrastruktury je realizována produkty firmy Microsoft. Porovnání bude provedeno na základě dat poskytnutých k tomuto účelu IT společnostmi, zabývajícími se outsourcingem a pronájmem licencí a hardwaru. Práce bude rozdělena do několika částí, ve kterých budou definovány pojmy, popsány parametry porovnání, popsány konkrétní porovnávané varianty a porovnání samotné spolu s hodnocením variant.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses