Analýza smysluplnosti založení malého knihkupectví v Rokycanech - Hornychová, Martina (2011)
Cílem této bakalářské práce je ověřit reálnost založení a provozování malého knihkupectví v Rokycanech. Teoretická část se zabývá obchodem, jeho funkcemi a marketingem v oblasti maloobchodní činnosti. V praktické části je nejprve pojednáno o budoucnosti tištěné podoby knihy. Dále je formou písemného dotazování ověřen zájem zákazníků z Rokycan a okolí o nové knihkupectví. Po vyhodnocení odpovědí z dotazníku je navrženo využití těchto informací při řízení marketingového mixu případného knihkupectví. Následuje analýza konkurence, dodavatelů a ověření cenové hladiny různých knižních titulů. Závěrečná finanční část potvrzuje reálnost podnikatelského záměru, sumarizuje náklady na provoz knihkupectví a porovnává je s reálnou hodnotou marže. Přínosem bakalářské práce jsou v praxi využitelné podklady pro kladné rozhodnutí o konkrétní podnikatelské činnosti.