Postavení zdravotně postižených osob ve společnosti a na trhu práce se zaměřením na kraj Praha - Reichl, Martin; Szabová, Lucia; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat vývoj a současný stav zaměstnávání zdravotně postižených na trhu práce v Praze. V teoretické části práce je provedena analýza legislativy a institucí zabývajících se zdravotně postiženými občany, včetně dotačních programů poskytnutých Evropskou unií. V analytické části jsou pomocí dotazníkového šetření mezi zástupci podniků zjištěny hlavní charakteristické znaky zaměstnávání postižených ve zkoumané lokalitě. Výsledky tohoto šetření jsou porovnány s výsledky nezávislého celorepublikového výzkumu.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses