MS Project a jeho alternativy - Leitermann, Petr; Šťastný, Petr; Balada, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
V posledních letech je patrný rostoucí zájem o využívání projektového řízení ve společnostech různého charakteru. Je aplikován převážně v případě významných firemních přeměn, inovací, realizaci cílů ale najdou se i společnosti využívající projektového řízení pro většinu svých činností. Vývoj v oblasti projektového managementu ale s sebou přináší i zvyšující se nároky na informace s projekty související, což se pochopitelně promítá i do požadavků na nástroje pro jeho podporu. Mimo rostoucích nároků na rozvoj existujících funkcí se stále častěji můžeme setkat s požadavkem na interakci s dalším firemním softwarem, což zapříčiňuje hlavně nastolený trend zvyšování komplexity informačních systémů v organizacích. Tato práce se zaměřuje nejen na hledání nejvhodnějších alternativ na podporu správy individuálních projektů, ale také na poskytnutí přehledu o aktuálním stavu trhu s těmito nástroji. Ohodnocením vybraných nástrojů v rámci několika kritérií jsou v práci ilustrovány možnosti a kvality nabízeného softwaru, na základě kterých by měl být uživatel schopen vybrat pro jeho potřeby nejvhodnější produkt, a to minimálně co se výběru typu aplikace, ze kterého poté bude zvolen pořizovaný nástroj, týká.
Vedoucí práce: Petr Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses