ECM a kritéria výběru vhodného produktu - Folprecht, Martin; Stanovská, Iva; Skoupý, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Abstrakt Cílem této bakalářské práce je definovat obecná kritéria pro hodnocení výběru produktů ECM. Úvod práce je věnovaný teoretickému přehledu Enterprise Content Managementu (ECM) a vymezení ECM komponent. V další části jsem se věnoval problémům pomyslných bariér v organizaci (silo pasti) a jejím důsledkům. Tato část zdůrazňuje strategii podnikového obsahu a bere ji jako nutnou součást Enterprise Content Managementu. Následně jsem popisoval legislativní rámec ECM. Uvedl jsem závěry ze studie Gartner v oblasit ECM. Popsal jsem produkty Sharepoint 2010 a Alfreso jako ilustraci technologií v podpoře fungování a byznysu organizací. Vymezil jsem ECM taxonomii funkcionalit, na základě čehož jsem stanovil funkční požadavky na ECM produkt. Dále jsem stanovil specifická kritéria(nefunkční poždavky). Spojením funkční a nefunkčních požadavků jsem vytvořil obecné požadavky (kritéria) hodnocení produktů. V závěru jsem se zabýval popisem průběhu výběrového řízení produktů ECM.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses