Aplikace logistiky na oblast cestovního ruchu v Národním parku Šumava - Švecová, Kateřina (2010)
Cílem této práce je navrhnout taková opatření, které by měly za následek optimalizaci dopravního systému s ohledem na skutečnost, že oblastí zkoumání je národní park, kde je nutné respektovat princip co nejmenšího zatížení životního prostředí. Pro účely návrhu optimalizačních opatření jsou nejprve charakterizovány a analyzovány prvky dopravního systému.