Meranie návratnosti (ROI) SaaS aplikácie pre získavanie a výber zamestnancov - Bujdová, Darina (2010)
V tejto bakalárskej práci som sa na základe metód vychádzajúcich z merania návratnosti IT investície snažila zistiť návratnosť SaaS aplikácie LMC G2. Je to aplikácia vyvíjaná spoločnosťou LMC s.r.o. a je využívaná v HRM pri výbere zamestnancov. Prvým cieľom je určiť, či investícia je výhodná pre konkrétnu firmu. Ide o firmu z potravinárskeho odvetvia pôsobiacu na slovenskom a českom trhu. Druhým cieľom je určenie dopadu LMC G2 na kvalitu, rýchlosť a náklady výberového procesu. Tento vplyv určujem dvojakým spôsobom. Prvý spôsob je pomocou ukazovateľov využívaných v meraní výberového procesu. Druhý spôsob je na základe vlastností vyplývajúcich z charakteristiky SaaS aplikácií aj z charakteristiky konkrétnej aplikácie.