Analýza pracovní spokojenosti a motivace zaměstnanců oddělení F&B Aquapalace Hotel Prague - Barkova, Anna (2010)
Otázka motivace zaměstnanců ve firmách v dnešní době začíná hrát mimořádně důležitou úlohu a se dokonce stává i konkurenční výhodou, protože pouze dobře motivované zaměstnanci dovedou odvádět práce skutečně požadované kvality. V této práci jsem si dala za cíl analýzu součastného stavu pracovní motivace v jednom z českých podniku. Práce bude rozdělená do dvou častí. V teoretické časti, vysvětlím základní pojmy motivace a stimulace, popíšu vybrané teorie motivace a vybrané faktory ovlivňující motivace pracovníků. V praktické časti, pak se zaměřím na řešení problému motivace a stimulace pracovníku v praxi na příkladu jednotlivého oddělení zvoleného podniku. Pro daný účel provedu dotazníkové šetření mezi pracovníky oddělení. Pak hlavním obsahem praktické častí bude analýza výsledku šetření a navření konkrétních opatření zaměřených na zlepšení stávající situace.