Analýza zavedení vybraných podnikových informačních systémů - Vokřál, Richard (2010)
Práce se zabývá analýzou zavádění podnikových informačních systémů. Jsou uvedeny teoretické postupy pro výběr, implementaci a kontrolu informačních systémů. Práce je zaměřena na systémy Enterprise Resource Planning, je však aplikovatelná i na jiné informační systémy. Teorie je konfrontována s poznatky získanými z tuzemských podniků pomocí strukturovaných rozhovorů, dotazníkového šetření a četbou případových studií. Na základě získaných dat je ověřeno dodržování daných postupů.