Analýza a budoucnost elektronického trhu pro zábavní průmysl a média - Horák, Vít (2010)
Tato práce analyzuje současný elektronický trh odvětví interaktivní zábavy a filmového odvětví v České republice. Osvětluje základní legislativní pojmy a nové změny zákona. Definuje subjekty, používané formy distribuce a významné online služby, působící na současném elektronickém trhu v ČR. Dále se věnuje problematice "digitálního" pirátství, kde vysvětluje jeho strukturu, definuje jeho účastníky a zjišťuje jeho příčiny i důsledky. Práce dále provádí analýzu trhu filmového odvětví, na jejímž základě prezentuje zjištěné údaje a navrhuje možné přístupy řešení "digitálního" pirátství a možné nové distribuční modely.