Analýza a budoucnost elektronického trhu pro zábavní průmysl a média - Horák, Vít; Měsíček, Libor; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce analyzuje současný elektronický trh odvětví interaktivní zábavy a filmového odvětví v České republice. Osvětluje základní legislativní pojmy a nové změny zákona. Definuje subjekty, používané formy distribuce a významné online služby, působící na současném elektronickém trhu v ČR. Dále se věnuje problematice "digitálního" pirátství, kde vysvětluje jeho strukturu, definuje jeho účastníky a zjišťuje jeho příčiny i důsledky. Práce dále provádí analýzu trhu filmového odvětví, na jejímž základě prezentuje zjištěné údaje a navrhuje možné přístupy řešení "digitálního" pirátství a možné nové distribuční modely.
Vedoucí práce: Libor Měsíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; zábavní průmysl; pirátství; bakalářské práce; show business; buccaneering; bachelor's theses