Analýza trhu open source business intelligence - Formánek, Václav (2010)
Práce analyzuje stav na trhu s open source Business Intelligence nástroji. Zpracování zahrnuje pohled do minulosti, popsání současného stavu a výhled do budoucnosti. Dále je porovnávána funkcionalita jednotlivých open source nástrojů mezi sebou i vůči komerčním řešením. Zde jsou zobrazeny výhody a nevýhody open source modelu. Závěrečnou částí je analýza průzkumu provedeného v ČR. Ten mapuje stávající rozšíření open source Business Inteligence nástrojů a nabízí výhled do budoucna.