Framework Spring - Novák, Jiří; Mészáros, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je uvést čtenáře do problematiky frameworku Spring jako šikovného pomocníka pro vývoj enterprise aplikací. Po přečtení by měl být čtenář schopen základní práce s moduly tohoto frameworku. Proto je práce koncipována ve stylu výukového materiálu k tomuto frameworku. Spring je aplikační platforma postavená na technologii Java EE. Z tohoto důvodu je Java EE odrazovým můstkem a teoretickým základem této práce. Je popsán vznik této technologie, její komponenty a kontejnery. Další částí teoretického celku je již popis samotného frameworku Spring. Čtenář je seznámen s konceptem Springu, tedy s moduly, které tento framework tvoří. Po konceptu jsou představeny springové kontejnery BeanFactory a ApplicationContext následované technikami dependency injection a autowiringu. Pozornost je také věnována programovací technice AOP a jako poslední je představena architektura MVC. Tato architektura je základem většiny webových frameworků a není tomu jinak i u Springu, který obsahuje vlastní implementaci. Popis je doprovázen četnými ukázkami práce s představovanými technikami pro lepší pochopení. V praktické části je pozornost věnována především ukázkové aplikaci, která je nedílnou součástí této práce. Tato aplikace slouží jako demonstrace informací, které jsou čtenáři předloženy v teoretické části.
Vedoucí práce: Jan Mészáros
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses