Důvody nehospodárnosti veřejných zakázek - Havlová, Irena (2011)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat oblast veřejných zakázek a zjistit způsoby, jakými dochází k neefektivnímu vynakládání finančních prostředků. Práce vychází z předpokladu, že v oblasti veřejných zakázek existuje nehospodárnost, a snaží se ji odhalit prozkoumáním vybraných pasáží zákona o veřejných zakázkách. První část práce pojednává obecně o veřejných zakázkách a příslušné legislativě, druhá část se věnuje nejproblematičtějším oblastem zákona o veřejných zakázkách, které demonstruje na příkladech z praxe, a obsahuje podněty pro možné zlepšení dané situace.