Důvody nehospodárnosti veřejných zakázek - Havlová, Irena; Štěpánek, Petr; Vršecký, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat oblast veřejných zakázek a zjistit způsoby, jakými dochází k neefektivnímu vynakládání finančních prostředků. Práce vychází z předpokladu, že v oblasti veřejných zakázek existuje nehospodárnost, a snaží se ji odhalit prozkoumáním vybraných pasáží zákona o veřejných zakázkách. První část práce pojednává obecně o veřejných zakázkách a příslušné legislativě, druhá část se věnuje nejproblematičtějším oblastem zákona o veřejných zakázkách, které demonstruje na příkladech z praxe, a obsahuje podněty pro možné zlepšení dané situace.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; veřejné zakázky; bakalářské práce; public contracts; bachelor's theses