Financování základních škol - srovnání dvou ZŠ v Jihočeském kraji - Petrželová, Soňa; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na systém financování školství v České republice. Teoretická část je věnována financování regionálního školství. Popisuje hlavně jeho právní úpravu a systém. Následně rozebírá výkonové a programové financování. Soustřeďuje se zvláště na financování základních škol, jejich tvorbu rozpočtu, fondů a výročních zpráv. V praktické části se práce zaměřuje na rozbor financování a hospodaření dvou konkrétních základních škol -- ZŠ a MŠ Tábor a ZŠ a MŠ Jistebnice. Na tomto základě je následně provedena jejich komparace a návrhy případných zlepšení pro zvýšení efektivity a hospodárnosti škol.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses