Podpora vytváření grafů v ASP.NET 4.0 - Firsov, Vitaly (2010)
Tato práce se zabývá nástrojem pro vytváření grafů ve webových aplikacích ASP.NET. V úvodní částí práce je krátce popsána historie vývoje platformy ASP.NET a vyjmenované novinky, které přináší nejnovější verze této platformy. Dále v této práci je ukázán způsob použití grafů v praxi. Jsou zde ukázkové kódy a ilustrační obrázky. Je detailně popsán postup pro vytváření a nastavení grafů. V závěrečné části jsou zpřehledněny složitější typy grafů, podporované ASP.NET 4.0. Cílem práce je seznámit čtenáře s funkcionalitou a možnostmi, které nabízí ovládací prvek Graf (angl. Chart), a názorně předvést využití tohoto mocného nástroje pro vizualizaci dat v ASP.NET 4.0.