Zákon o ochraně osobních údajů a právní vztahy - Bošková, Markéta; Hejda, Jan, 1955-; Zachová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Ochrana osobních údajů je velice aktuální téma, které se dotýká všech oblastí našeho veřejného života. S rostoucím objemem dat, které jednotlivec v rámci společenských vztahů poskytuje, roste také míra zásahu do jeho soukromého života. A s těmito zásahy se zvyšuje také pravděpodobnost zneužití osobních dat. Cílem této práce je poukázat na závažnost tohoto tématu, na skutečnost, jak je daná oblast ošetřena právním předpisem a především na to, jak je tato zákonná norma dodržována v praktických situacích. Na základě uvedených konkrétních poznatků z praxe by měla tato práce být jednoduchým přehledem rad a doporučení, která by měl každý jednotlivec více méně dodržovat.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ochrana osobních údajů; pracovněprávní vztahy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personal data protection; labor-law relations; master's theses