Rodinné podnikání ve vybraném regionu - Malenová, Barbora (2009)
Práce je zaměřena na teoretické aspekty rodinného podnikání a praktické fungování rodinných podniků v České republice. Zabývá se historickými kořeny a významem rodinného podnikání. Popisuje specifika rodinného podnikání, jeho výhody a nevýhody, upozorňuje na problémy, které se v rodinných podnicích vyskytují. Analyzuje odolnost rodinných podniků v době hospodářské recese a budoucí perspektivy rodinného podnikání v ČR. Praktická část práce obsahuje čtyři případové studie českých rodinných podniků.