Rodinné podnikání ve vybraném regionu - Malenová, Barbora; Hesková, Marie, 1948-; Voborská, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Práce je zaměřena na teoretické aspekty rodinného podnikání a praktické fungování rodinných podniků v České republice. Zabývá se historickými kořeny a významem rodinného podnikání. Popisuje specifika rodinného podnikání, jeho výhody a nevýhody, upozorňuje na problémy, které se v rodinných podnicích vyskytují. Analyzuje odolnost rodinných podniků v době hospodářské recese a budoucí perspektivy rodinného podnikání v ČR. Praktická část práce obsahuje čtyři případové studie českých rodinných podniků.
Vedoucí práce: Marie Hesková
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: rodinné podniky; hospodářská recese; strategický management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; family business enterprises; recessions; strategic planning; master's theses