Nastavení a zabezpečení firemní bezdrátové sitě - Hendrich, Michal (2010)
Tato práce pojednává o zabezpečení bezdrátové sítě v praxi. A to o zabezpečení na úrovni přístupových bodů, zabezpečení na aplikační vrstvě, zabezpečení datového uložiště a nakonec zabezpečení proti vlivům okolním sítím a internetu. Součástí je praktická část, kde je popsána reálná instalace RADIUS serveru. Tento RADIUS server je následně propojen s enterprise Wi-Fi řešením, které se nazývá UniFi. V poslední řadě je vytvořen HTTP proxy, který využívá uživatelské účty vytvořené na RADIUS serveru. Na HTTP proxy jsou nadefinována přístupová práva, a tím je docíleno rozdílných přístupů do okolních sítí pro různé uživatele nebo uživatelské skupiny.