Nastavení a zabezpečení firemní bezdrátové sitě - Hendrich, Michal; Palovský, Radomír, 1959-; Pinkas, Otakar, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce pojednává o zabezpečení bezdrátové sítě v praxi. A to o zabezpečení na úrovni přístupových bodů, zabezpečení na aplikační vrstvě, zabezpečení datového uložiště a nakonec zabezpečení proti vlivům okolním sítím a internetu. Součástí je praktická část, kde je popsána reálná instalace RADIUS serveru. Tento RADIUS server je následně propojen s enterprise Wi-Fi řešením, které se nazývá UniFi. V poslední řadě je vytvořen HTTP proxy, který využívá uživatelské účty vytvořené na RADIUS serveru. Na HTTP proxy jsou nadefinována přístupová práva, a tím je docíleno rozdílných přístupů do okolních sítí pro různé uživatele nebo uživatelské skupiny.
Vedoucí práce: Radomír Palovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses