SRN ekonomický vývoj a integrace v rámci Evropské unie - Rypotová, Aneta (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou hospodářského vývoje sjednocené Spolkové republiky Německo a charakteristikou jejího postavení v rámci Evropské unie. Vývoj německé ekonomiky je popsán v prvních třech kapitolách za využití základních makroekonomických ukazatelů (růst HDP, míra inflace, nezaměstnanost a zahraniční obchod). První kapitola je zaměřena na německou ekonomiku v 90. letech 20. století, druhá kapitola se soustředí na vývoj ekonomiky SRN od počátku třetího tisíciletí do roku 2007 a třetí kapitola se věnuje německé ekonomice od nástupu krize do roku 2010. Závěrečná kapitola poukazuje na důležitost Spolkové republiky Německo v procesu evropské integrace.