SRN ekonomický vývoj a integrace v rámci Evropské unie - Rypotová, Aneta; Abrhám, Josef; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou hospodářského vývoje sjednocené Spolkové republiky Německo a charakteristikou jejího postavení v rámci Evropské unie. Vývoj německé ekonomiky je popsán v prvních třech kapitolách za využití základních makroekonomických ukazatelů (růst HDP, míra inflace, nezaměstnanost a zahraniční obchod). První kapitola je zaměřena na německou ekonomiku v 90. letech 20. století, druhá kapitola se soustředí na vývoj ekonomiky SRN od počátku třetího tisíciletí do roku 2007 a třetí kapitola se věnuje německé ekonomice od nástupu krize do roku 2010. Závěrečná kapitola poukazuje na důležitost Spolkové republiky Německo v procesu evropské integrace.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Německo; diplomové práce; Germany; master's theses