Analýza nedostatků populárních content management systémů a návrh jejich řešení - Kohout, Vojtěch (2010)
Cílem práce je poukázat na nedostatky vybraných populárních CMS systémů a navrhnout a naimplementovat vlastní jádro rozšiřitelného CMS systému. Takový systém, postaven na moderním PHP frameworku, může být při zakázkové tvorbě webů pro webdesignery výhodnější než populární volně dostupné CMS systémy, degradované mnohými nedostatky. V první části práce jsou analyzovány tři populární volně dostupné CMS systémy: Drupal, CMS Made Simple a TYPOlight, a to z několika nezávislých pohledů. V úvodu druhé části jsou prezentovány výhody, které vyplývají z použití moderního PHP frameworku a následně je navržen koncept základu CMS systému ve frameworku Nette. Přílohou práce je kompletní implementace navrženého systému. Návrh a implementace CMS systému ve frameworku Nette je originálním přínosem práce.