Možnosti generování a využití AST v programovacím jazyce PHP - Kočárek, Michal; Kosek, Jiří, 1975-; Tichý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce poskytuje teoretický základ pro vývoj nástroje DoXRef určeného pro generování dokumentace vazeb v PHP kódu. Praktickou částí práce je vývoj tohoto nástroje. V úvodu je popsán důvod výběru tohoto tématu a argumenty pro vytvoření nástroje DoXRef. Teoretická část je věnována programové analýze a manipulaci se zdrojovým kódem. V kapito-lách jsou rozebrány způsoby reprezentace zdrojového kódu pro tyto účely. V práci rozšiřuji strukturu abstraktního syntaktického stromu tak, abych odstranil jeho nevýhody. V kapitolách o parsování je zmíněn jednoduchý a přitom velmi efektivní Prattův algoritmus, který je v projektu využit. V praktické části je popsána struktura a funkcionalita programu DoXRef, včetně názorných příkladů použití z tvorby dokumentace. Součástí práce je příloha s kompletními kódy progra-mu a názornými příklady. Přínosem této práce je program DoXRef, který může být rozšířen do použitelné podoby a jehož části mohou být použity v jiném softwaru. Zdrojové kódy programu jsou zveřejněny pod open-source licencí.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; PHP (programovací jazyk); bakalářské práce; PHP (programming language); bachelor's theses