Problémy vyhledávání informací v prostředí Internetu - Beneš, Jan; Sklenák, Vilém, 1963-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce pojednává o problémech při vyhledávání informací na internetu, se kte-rými se může uživatel běžně setkat. Jejím cílem je osvětlit čtenáři různé součásti vyhledá-vání, jako jsou historie, další možnosti vyhledávání, využití operátorů při tvorbě dotazu nebo samotné problémy při vyhledávání a to především z pohledu běžného uživatele. Dále pak zjistit, jak běžný uživatel internetu ve skutečnosti vyhledává a určit nejčastější problé-my, se kterými se setkává První část popisuje základní pojmy a historická fakta související se samotným vy-hledáváním na internetu. Další kapitola obsahuje popis některých internetových vyhledá-vačů, jejich služeb a jejich nápovědy určené pro zlepšení schopnosti uživatelů vyhledávat. Dále práce obsahuje popis různých možností vyhledávání, jako je vyhledávání v mapách, obrázcích, knihách nebo videích. Další kapitoly pojednávají o využitelných operátorech a o samotných problémech při vyhledávání z pohledu běžného uživatele. Poté již následuje vyhodnocení dotazníkového průzkumu, díky kterému bylo možné porovnat popisované problémy s těmi zjištěnými a v závěru navrhnout doporučení plynoucí právě z vyhodnocených dotazníků.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; internet; bakalářské práce; Internet; bachelor's theses