Analýza přirodních a kulturních podmínek pro rozvoj cestovního ruchu Zakarpatska - Ledyda, Kateryna (2010)
Diplomová práce se zabývá cestovním ruchem Zakarpatská. Cílem diplomové práce je představit Zakarpatsko, které je stale nedoceněným regionem, širší veřejnosti, a tým samým zvětšit povědomí o něm. Poukázat na významnou roli kraje v cestovním ruchu Ukrajiny, na jeho přírodní, kulturní, historický a společenský potenciál.