Ekonomika sportovního klubu - Prorok, Josef; Kotáb, Jiří; Eysseltová, Sylvie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Sportovní klub může být buď občanské sdružení založené za účelem podpory a rozvoje sportu, nebo obchodní společnost. Ekonomika sportovního klubu, jako veřejně prospěšné organizace, je odrazem vládní výdajové politiky a privátní ekonomiky daného sportovního klubu. Je to kombinace přerozdělení finančních prostředků ze státního rozpočtu na podporu sportu a tělovýchovy a příjmem finančních zdrojů z aktivní činnosti klubu. Sportovní klub je závislý na členské základně, podle které se státní finanční prostředky rozdělují. Členská základna má na ekonomiku sportovního klubu pozitivní vliv i z hlediska příjmů z členských příspěvků.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; dotace; bakalářské práce; subsidies; bachelor's theses