Farmaceutický průmysl v EU spolupráce a vliv na konkurenceschopnost - Pařízková, Alena; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá využitím potenciálu farmaceutického průmyslu ke zvýšení konkurenceschopnosti EU ve světě. Farmaceutický průmysl zastává významné postavení ve světové ekonomice, a to jak ze sociálního tak ekonomického hlediska. Tato práce se zaměřuje především na makroekonomickou kontribuci farmaceutického průmyslu do světové ekonomiky s důrazem na postavení EU. Součástí práce je zhodnocení postavení, významnosti, bariér rozvoje farmaceutického průmyslu v EU a také vytyčení hlavních směrů vedoucích k pozitivnímu rozvoji tohoto sektoru, včetně mezinárodní a národní spolupráce. Farmaceutický průmysl je klíčovým sektorem v růstu konkurenceschopnosti EU.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; léčiva; farmaceutický průmysl; diplomové práce; pharmaceuticals; pharmaceutical industry; master's theses