"Open Computing Language" pro .NET - Sakiqi, Fatjon (2010)
V rámci této bakalářské práce zkoumám technologií OpenCL a možnost jejího využití pro platformu .NET. Spojením výhod těchto technologií lze získat snadno použitelné a zároveň výkonné řešení, které je nezávisle na operačním prostředí či hardwaru a které lze nasazovat ve všech oblastech moderní elektroniky -- od chytrých telefonů až po výkonné výpočetní servery. Nedílnou součásti této práce jsou také rychlostní testy, které prověří přínosy tohoto řešení s ohledem na výpočetní výkon různých komponent počítače.