Zahraniční politika Venezuely po nástupu Hugo Cháveze - Křížková, Anna; Kochan, Jan, 1977-; Jeníčková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je na základě analýzy a následné komparace charakterizovat rozdíly zahraniční politiky Venezuely před a po nástupu Hugo Cháveze. Hlavní tématické okruhy se týkají politického vývoje Venezuely do roku 1998 a zahraniční politiky vedené v tomto období, v další kapitole jsou analyzovány politická východiska Chávezovy zahraniční politiky a na závěr je popisována samotná zahraniční politika Venezuely po roce 1998. Z analýzy provedené v této práci vyplynulo, že nástup Hugo Cháveze způsobil značný obrat v zahraniční politice Venezuely, který se projevil mnoha změnami především v oblasti Americko-Venezuelských vztahů, integračních snah v Latinsko-americkém regionu a celkové odlišnosti v ideologické orientaci země.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses