Světové výstavy EXPO - Chaloupková, Veronika (2011)
Bakalářská práce se zabývá tématikou světových výstav EXPO a jejich významem. Neopomíjí ani účast České republiky. Základem práce je představení těchto událostí, obecná fakta o nich a informace o organizátorech. Důležitou část zabírá historie a vývoj. Zvláštní pozornost je věnována dvěma milníkům EXPO Brusel 1958 a EXPO Aichi 2005. Impulzem k vypracování této tématiky bylo EXPO, které proběhlo v čínské Šanghaji v roce 2010 a které se stalo největší a nejdražší událostí v historii. Závěrem práce je vyhodnocení významu, kladů a záporů pořádání světových výstav.