Integration as a Service - Paluch, Juraj; Burkoň, Lukáš; Feuerlicht, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou integrácie aplikácií poskytovaných ako služba (Software as a Service), s dôrazom na možnosť poskytovania integrácie ako služby (Integration as a Service). V práci sú vysvetlené jednotlivé pojmy ako SaaS, IaaS, PaaS, Cloud Computing ako aj ich následné použitie v rámci možností a spôsobov realizácie samotnej integrácie. V záverečnej časti je predstavený jeden zo zástupcov poskytovateľov integrácie ako služby -- Boomi a jeho integračná platforma. Cieľom je predstavenie možnosti integrácie SaaS aplikácií medzi sebou ako aj s klasickými on-premise aplikáciami. Práca sa pokúša zhrnúť a zanalyzovať postupy, možnosti, výhody, nevýhody a možné prekážky takejto integrácie, pričom účelom tejto analýzy je ozrejmiť problematiku a priblížiť technické riešenia a možnosti integrácie ako služby.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses