VEŘEJNÁ FINANČNÍ PODPORA NEMOVITÝCH KULTURNÍCH PAMÁTEK V ČESKÉ REPUBLICE A FRANCII - Jíša, Zoran; Patočka, Jiří, 1951-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Moje bakalářská práce se zabývá porovnáním priorit České republiky a Francie na zachování nemovitých kulturních památek, stanovisek těchto státu k finanční podpoře těchto památek a reálných dopadů těchto opatření na zajištění efektivní realizace této jejich priority. Cílem práce je vyvodit závěry těchto dílčích zkoumání a na jejich základě se pokusit navrhnout opatření, pomocí jichž by mohla Česká republika efektivněji realizovat svoji prioritu na zachování těchto památek. Ústřední pozornost bude věnována daňovému zvýhodnění vlastníků těchto památek a jeho motivační funkci stimulující vůli vlastnit je nebo je ekonomizovat. Za účelem transparentnosti porovnání budou zohledněna jak makroekonomická, tak základní geografická a demografická specifika obou zemí.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; politika; veřejné rozpočty; Francie; kultura; dotace; veřejná podpora; bakalářské práce; politics; public budgeting; France; culture; subsidies; state aid; bachelor's theses