Spotřební chování klientů v oblasti relaxačních lázeňských služeb - Oplová, Kateřina (2010)
Diplomová práce je rozdělena do dvou základních celků -- teoretické a praktické části. V teoretické části je vymezen rozdíl mezi klasickým a relaxačním lázeňstvím, přiblížena historie a význam lázeňství. Dále se teoretická část zabývá merketingovým šetřením jakožto součástí marketingového výzkumu. Stěžejní část diplomové práce tvoří praktická část, která popisuje marketingový výzkum spotřebního chování klientů v oblasti relaxačních lázeňských služeb. Výzkum zahrnuje vyhodnocení dotazníku, který byl pro účely práce vytvořen a který odpovídá na základní otázky týkající se spotřebního chování. Na závěr jsou shrnuty nejvýznamnější výsledky a je uvedeno praktické využití trendů.