Finanční analýza vybraných evropských fotbalových klubů a jejich srovnání - Novák, Tomáš (2010)
Cílem této bakalářské práce bylo vypracování stručné finanční analýzy vybraných evropských fotbalových klubů s cílem odhalit rozdíly v jejich finančním řízení. Zaměřil jsem se na zjištění finanční stability a ověření schopnosti reprodukce. Teoretická část práce popisuje jednotlivé metody a postupy finanční analýzy, které jsme použil v praktické části této práce s cílem vyhodnocení finanční situace jednotlivých klubů.