Finanční analýza - Oděvní podnik a.s. - Štěpán, Marek (2010)
Cílem této práce je analyzovat poslední roky upadajícího Oděvního podniku a.s. Na základě provedené finanční analýzy bych chtěl zjistit, kde byly hlavní příčiny, které rozhodly o úpadku firmy. Abych zjistil, jak si podnik vedl z provozního hlediska, srovnám jeho výkonnost s konkurenční firmou Blažek s.r.o. Na sledovaný podnik budu aplikovat bonitní a bankrotní modely, na jejichž základě posoudím, zda-li byla nadcházející situace předvídatelná.