Finanční analýza podniku Modus spol. s r.o. - Zhylkaidarov, Yernar (2010)
Cílem této bakalářské prací je provedení finanční analýzy společností MODUS spol. s r.o. v průběhu let 2004 -- 2009 se zaměřením na vyhodnocení minulého a současného finančního stavu a výkonnosti společnosti. Dalším cílem práce je vyhodnocení stability podniku a jeho schopnosti vytvářet požadovanou ekonomickou hodnotu. Finanční analýzu budu provádět pomoci analýzy absolutních ukazatelů společnosti, bilančních pravidel, analýzy poměrových a rozdílových ukazatelů, také budu uplatňovat modely predikce finanční tísně a rozklad ukazatele ekonomické přidané hodnoty. V závěru své práce se pokusím co nejpřesněji okomentovat výsledky analýzy, zhodnotit dnešní finanční situaci společnosti MODUS a zformulovat vlastní doporučení do budoucna.